Onze beleving

Pinkstergemeente Rotterdam-Zuid is meer dan een gemeente voor mij. Door alle jaren heen is PRZ voor mij een (geestelijke) familie geworden! Ik kan mij nog herinneren dat ik voor het eerst in PRZ kwam en geraakt was door de persoonlijke aandacht en betrokkenheid. En nu, ruim tien jaar later, heb ik dezelfde ervaring nog steeds! Mensen hebben oog voor elkaar, nemen de moeite om voor elkaar te bidden en elkaar te helpen. In de diensten is een fijne tijd van lofprijs en aanbidding en het uitspreken van (dank)gebeden. Juist deze aspecten maken dat het geloof nog meer voor mij is gaan leven! We zijn als gemeente gegroeid, ik ben als individu gegroeid en samen mogen we God alle eer geven voor alles wat al is en wat nog komen gaat!

Salome


In 2010 ben ik in de Filipijnen op 62 jarige leeftijd tot geloof gekomen. Juist op die plek, heel ver weg van familie en vrienden heb ik Jezus mogen ontmoeten. Deze ontmoeting heeft mijn hele leven veranderd. Alle aardse zaken die ik heb verloren, wegen niet op tegen de rijkdom die ik heb mogen ervaren na de ontmoeting met Jezus Christus. Terug in Nederland ben ik in Rotterdam gaan wonen en ben ik als eerste op bezoek gegaan bij Pinkstergemeente Rotterdam-Zuid. Vanaf het moment dat ik hier binnen stapte, bekroop mij het gevoel dat dit mijn plek zou worden. Toen ik eind 2011 werd gedoopt, was dit echt een hoogtepunt in mijn leven. Als ik zie hoe onze kerk in de afgelopen jaren sterk in beweging is, dan word ik daar erg door bemoedigd. Ik ervaar duidelijk dat God ons stuurt en ik ben God hier heel erg dankbaar voor. Ik prijs en dank God dat ik van deze gemeente deel uit mag maken.

Casper Spoor


Thuiskomen, dat is wat ik zoek bij medegelovigen. Voor mij is de gemeente een familie. Niet iedereen staat dichtbij me. Dat hoeft ook niet. Maar ik weet dat mijn verhaal en mijn vragen hier veilig zijn. Er is altijd een nieuwe kans! Natuurlijk wil ik goed leven en geen fouten maken. De realiteit is dat ik dagelijks faal. Op het werk of tijdens mijn studie moet ik presteren. Bij God is er altijd een nieuwe kans. Toch wordt dit niet altijd zo beleefd in een kerk. Ik vind het een sterke kant van deze gemeente dat er altijd een nieuwe start mogelijk is. Mensen vergeven elkaar echt! We staan klaar voor elkaar en leven met elkaar mee. Ik hoop dat dit meer en meer groeit, zodat we een veilige haven mogen zijn voor anderen. Juist voor de mensen die zwak zijn en falen.

Amber de Rooij


Wij ervaren de Pinkstergemeente Rotterdam-Zuid als een fijne en enthousiaste gemeente waar aandacht is voor elkaar én voor onze medemens. Wat ons aanspreekt, is dat wij niet alleen gemeente zijn binnen de muren van de kerk, maar juist ook buiten de muren op een praktische manier de liefde van God proberen te delen. Goede samenkomsten en bidstonden met ruimte en aandacht voor zang, muziek, Gods Woord en de werking van de Heilige Geest bouwen ons geloof op en moedigen ons aan om te gaan voor Hem!

Stephan & Hubrina Dekker