Zending

De verspreiding van Gods liefde wordt ook door zendelingen in het buitenland gedaan. We leven erg met hun mee, want de omstandigheden waaronder zij hun werk doen, zijn bepaald niet makkelijk te noemen. Uit liefde voor God en andere mensen verlaten zij hun families, vrienden en collega’s. Verschillende gemeenteleden zijn in landen als Guinee en Zuid-Afrika op werkbezoek gegaan. We steunen de zendelingen graag met ons gebed, onze financiële bijdragen en medeleven. Op elke eerste zondag van de maand houden we een zendingscollecte voor één van onze zendingsprojecten. Daarnaast kan voor zending ook een financiële bijdrage gestort worden op de bankrekening van PRZ. Naast incidentele, financiële hulp aan mensen in rampgebieden, ondersteunen we onderstaande zendingsdoelen.

Jon & Anja Erickson (Guinee)

Anja is in 1991 vanuit PRZ als zendelinge naar Gabon gegaan. Daar heeft zij als verpleegkundige gewerkt en ook het evangelie verkondigd. Na enkele jaren is zij in contact gekomen met Jon Erickson. Jon werkte sinds 1985 als zendeling in Afrika. Tot 1990 was hij actief in Liberia, maar door de burgeroorlog moest hij uitwijken naar Guinee. Jon was in 2001 medeoprichter van de Hoop Kliniek in N’zao, Guinee. In 2002 zijn Jon en Anja getrouwd en zij werken nu samen in de Hoop Kliniek en evangeliseren actief in de regio. Zie hopeguinea.org voor meer informatie over de kliniek. Jon en Anja zijn verbonden aan CAMA Zending (www.cama.nl).

Bert & Linda Videler (Zuid-Afrika)

Bert en Linda zijn in Zuid-Afrika oprichters van een gemeente in Stormsvlei. Zij leefden 12 jaar in eenvoud in een leefgemeenschap en brachten het evangelie aan de arme bevolking. Deze gemeente is actief onder leiding van een nieuw voorgangerspaar. Bert en Linda wonen in East-London en werkten daar als pastors in River Church. Daarnaast steunen zij een project in Ndola in Zambia om de arme bevolking het evangelie te brengen en te helpen met het bouwen van schoolgebouwen. Ze gebruiken giften om onderwijs voor lokale mensen tot leerkracht te financieren, zodat zij goed les kunnen geven aan de kinderen. In de klaslokalen komt ook de ontstane gemeente samen.

Casa de Esperanza (Bolivia)

In de plaats Caranavi in Bolivia staat het “Huis van hoop”. De bouw daarvan is onder leiding van Piet en Marijke Punt in september 1992 begonnen. Vele weeskinderen en kinderen die achtergelaten zijn door hun ouders hebben hier in zes woonunits een veilige plaats gevonden om met Gods liefde te worden opgevangen. Naast dit kinderhuis is in 1998 ook een trainingsschool voor jonge christenen gestart. Sindsdien zijn tientallen jonge mensen opgeleid tot werkers in hun gemeente of in de zending. Zie www.casadeesperanza.nl voor meer informatie over dit kinderhuis en de trainingsschool.

Liaquat en Henny Qaiser (Pakistan)

De Bahar Kolonie Kerk in Lahore wordt geleid door voorganger Liaquat en Henny Qaiser die sinds 1981 actief zijn. Liaquat is ook directeur van de Bijbelschool waar jonge mensen opgeleid worden tot predikant en pastoraal werker. Vanuit de Bijbelschool sturen zij teams naar verschillende onbereikte gebieden in het zuiden en noorden van Pakistan om het evangelie te verspreiden. Naast deze zaken sponsoren ze veel kinderen via het Tamara-project waardoor jonge christenen naar school kunnen gaan. Zie www.christusinpakistan.nl voor meer informatie.